Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pintér volt cége továbbra is n
  2011-02-17 17:39:27, csütörtök
 
  Pintér volt cége továbbra is nyerő

A korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában lévő Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. sikert-sikerre halmoz. Fortuna szereti, ugyanis rendre nyeri az állami cégek és intézmények pályázatait.

A K- Monitor Közpénzfigyelő Iroda honlapján található szerződés szerint a korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában lévő Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ) napi több mint 300 ezer forintot keres az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. jóvoltából. A CBSZ és a Szerencsejáték Zrt. tavaly nyár végén kötött őrzési, illetve takarítási szerződést. Pintér a 2010-es országgyűlési választások előtt eladta a biztonsági cégét, ám a Fidesz kormány felügyelete alatt működő állami cégek - a Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Villamos Művek, illetve a már említett Szerencsejáték Zrt - továbbá intézmények - Terror Háza Múzeum, Központi Szolgáltatási Főigazgatóság - az őrzés-védelemre, illetve biztonsági takarításra kiírt közbeszerzési eljárásainak győztese rendre a CBSZ volt.

A Terror Háza Múzeumot fenntartó Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány 2010. januárban írt ki közbeszerzési pályázatot az épület védelmének ellátására. A tenderre két cég jelentkezett, a CBSZ és a T.O.M. Controll. Ez utóbbi pályázatát azonban érvénytelennek minősítették. Az újonnan kiírt eljárás ugyancsak eredménytelenül zárult, végül a Közalapítvány elfogadta a CBSZ 135 millió forintos ajánlatát. Ezzel 30 millió forinttal meghaladta a szolgáltatás igénybevételére szánt összeget, pedig a közbeszerzési törvény előírja, hogy amennyiben a pályázatot kiíró cég anyagi lehetőségeit meghaladják a beérkező ajánlatok, a kiírás érvényteleníthető.

A száz százalékban állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank és a CBSZ között létrejövő szerződést rövid időn belül többször is módosították. A CBSZ először 2,8 millió forintért, négy napra rá 660 ezer forintért, majd két hónap múlva ismét az eredeti áron vállalta el ugyanazt a munkát. A vagyonvédő szolgálat indoklása szerint azért ment bele a két hónapra szóló, számára előnytelen szerződésmódosításba, mert referenciaként van szüksége az MFB-nél végzett munkára. A bank és a CBSZ szerződése eredetileg három hónapra szólt, majd augusztus 31-ig tolták ki a szolgáltatás idejét. Így a megbízások a rövid időtartamokra szóló kifizetések miatt sohasem érték el a nyolcmillió forintos közbeszerzési értékhatárt, emiatt pályázatot sem kellett kiírni. Mégis több jel is arra utal, hogy hosszabb időre terveztek, ugyanis az eredeti szerződésben szerepel egy pont, amely rögzíti, hogy a megbízási díj mértéke az inflációhoz igazodva módosul minden év január 1-étől.

A Szerencsejáték Zrt. augusztusban kötött 24 millió forint értékű, határozatlan időre szóló megállapodást a Civil Biztonsági Szolgálattal. A négy pályázó közül a Szerencsejáték elmondása szerint a CBSZ adta a legalacsonyabb árajánlatot, a többi jelentkező cég kilétét nem hozták nyilvánosságra.

A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KFSZ), élőerős őrzés és recepciós szolgáltatások ellátására kiírt pályázatára három jelentkező nyújtott be ajánlatot. A Főigazgatóság a beérkezett ajánlatok közül kettőt meghatározott okokból érvénytelennek, a Civil Biztonsági Szolgálat pályázatát pedig nyertesnek nyilvánította és 40 millió forintról szóló megbízási szerződést kötött a céggel. A KSZF szerint egyik ajánlattevő sem támadta meg az eljárás eredményét.

Eközben több országos sajtóorgánum is arról számol be, hogy az Ernst & Young könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó, valamint az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet közös felméréséből kiderül; minden harmadik cégvezető hajlik Magyarországon arra, hogy kenőpénzt fogadjon el. Az MTI beszámolója szerint a mintegy háromszáz, legalább ötven főt foglalkoztató, negyed- és tízmilliárd forint közötti éves forgalommal bíró cég bevonásával készült kutatás rámutat: átlagosan a megszerzett üzlet értékének tíz százaléka kerül korrupció esetén valakinek a zsebébe. A felmérésből levonható egyik legfontosabb következtetés az, hogy a jogszabályi környezet kiszámíthatatlansága, változékonysága, jelentős korrupciós kockázatot jelent: a válaszadók csaknem fele úgy vélte, hogy számos kiskapu a jogszabályok egyedi értelmezésére ad lehetőséget, a korrupciós ügyeknek pedig a kilencven százaléka rejtve marad.


Forrás: kmonitor.hu - Magyar Nemzet - barikad.hu

sokkaljobb-kommentár: A KGB titkos 45 pontjának egyik pontja arról szól, hogy egyértelműen kétértelmű törvényeket kell hozni! A titkos 45 pont valamikor a második világháborút követően került nyilvánosságra. Nálunk nyilván a szovjet megszállás után került bevezetésre, de a helyzet nem változott az úgynevezett rendszerváltozás óta sem. Ezért van az, hogy azonos ügyben egyik bíróság homlokegyenest más ítéletet hoz, mint a másik...
A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése után úgy tudjuk, hogy a családban maradt, mert a lánya vette át a marsall-botot.
Erről a 10 százalékos jattról már legendák keringenek. A pályázati rendszer a korrupció egyik melegágya, mert amint az állítólag el szokott hangzani a pályázat leadásakor: Létezik az a pénz, amennyiért nyerő lehetsz!
Ideje lenne gátat szabni a gazemberségeknek, mert már nincs hová hátrálni. Meg kell kezdeni előre menetelni, mert nagy a baj!

Békéscsaba, 2011. február 17.
F. I. - K. M.

Emlékeztető: ,,A tragédia az, hogy a világot egy olyan véleményhatalom irányítja, amelyet viszont értelemszerűen senki nem ellenőrizhet, mert abban a pillanatban, amint ellenőrizni szeretnéd, akkor téged tekint diktátornak, téged gyanúsít meg gyűlöletbeszéddel." (Bogár László)

http://www.sokkaljobb.hu/content/pint%C3%A9r-volt-c%C3%A9ge-tov%C3%A1bbra-nyer%C5 %91


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazemberségeknek, rendszerváltozás, belügyminiszteri, belügyminiszter, változékonysága, igénybevételére, eredménytelenül, véleményhatalom, szerencsejáték, homlokegyenest, közpénzfigyelő, nyilvánosságra, érvénytelennek, magyarországon, legalacsonyabb, értelemszerűen, referenciaként, szolgáltatások, főigazgatóság, meghatározott, nyilvánította, közalapítvány, könyvvizsgáló, foglalkoztató, értelmezésére, közbeszerzési, országgyűlési, szolgáltatási, megállapodást, következtetés, időtartamokra, határozatlan, legfontosabb, sajtóorgánum, felméréséből, ellenőrizhet, korábban Pintér, állami cégek, állami tulajdonban, 2010-es országgyűlési, biztonsági cégét, épület védelmének, újonnan kiírt, szolgáltatás igénybevételére, közbeszerzési törvény, pályázatot kiíró, beérkező ajánlatok, kiírás érvényteleníthető, száz százalékban, eredeti áron, vagyonvédő szolgálat, szolgáltatás idejét, Pintér Sándor, Civil Biztonsági Szolgálat Zrt, Monitor Közpénzfigyelő Iroda, Szerencsejáték Zrt, Magyar Fejlesztési Bank, Magyar Villamos Művek, Terror Háza Múzeum, Központi Szolgáltatási Főigazgatóság, Terror Háza Múzeumot, Kelet-Európai Történelem, Társadalom Kutatásért Közalapítvány, Civil Biztonsági Szolgálattal, Civil Biztonsági Szolgálat, MKIK Gazdaság-, Vállalkozáskutató Intézet, Magyar Nemzet, Bogár László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem számIt  Tanuld meg ezt a versemet  A kételkedés kezelése  Kellemes délutánt kívánok  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png ház  Paul David Tripp Április 20  A kételkedés kezelése  Reggel van  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  Png fotel  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 20  Png kutya  Egy maradéktalanul uralt világ  Esti kép  Png rózsa csokor  Akarat  Png virág  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Julian Brass gondolata  Mi lenne ha  Alázat  Németh László tollából  Akarat  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png virág  Mindig jusson idő nevetni  Png férfi  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép napot kívánok  Németh László tollából  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Reggel van  A boldog családok mind hasonló...  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Png fotel  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png virág  Sose bánj semmit  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Nagyon különös 
Bejegyzés Címkék
korábban Pintér, állami cégek, állami tulajdonban, 2010-es országgyűlési, biztonsági cégét, épület védelmének, újonnan kiírt, szolgáltatás igénybevételére, közbeszerzési törvény, pályázatot kiíró, beérkező ajánlatok, kiírás érvényteleníthető, száz százalékban, eredeti áron, vagyonvédő szolgálat, szolgáltatás idejét, rövid időtartamokra, nyolcmillió forintos, eredeti szerződésben, inflációhoz igazodva, négy pályázó, legalacsonyabb árajánlatot, többi jelentkező, beérkezett ajánlatok, eljárás eredményét, mintegy háromszáz, megszerzett üzlet, felmérésből levonható, jogszabályi környezet, válaszadók csaknem, jogszabályok egyedi, korrupciós ügyeknek, kilencven százaléka, második világháborút, szovjet megszállás, úgynevezett rendszerváltozás, családban maradt, lánya vette, pályázati rendszer, korrupció egyik, pályázat leadásakor, olyan véleményhatalom, gazemberségeknek, rendszerváltozás, belügyminiszteri, belügyminiszter, változékonysága, igénybevételére, eredménytelenül, véleményhatalom, szerencsejáték, homlokegyenest, közpénzfigyelő, nyilvánosságra, érvénytelennek, magyarországon, legalacsonyabb, értelemszerűen, referenciaként, szolgáltatások, főigazgatóság, meghatározott, nyilvánította, közalapítvány, könyvvizsgáló, foglalkoztató, értelmezésére, közbeszerzési, országgyűlési, szolgáltatási, megállapodást, következtetés, időtartamokra, határozatlan, legfontosabb, sajtóorgánum, felméréséből, ellenőrizhet, augusztusban, szerződésben, tulajdonában, egyértelműen, lehetőségeit, minősítették, szolgáltatás, jelentkezett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.